Over cappon

Een gevestigde waarde sinds 1946

Garage Cappon is reeds jaar en dag een gevestigde waarde in de streek van Eernegem en de regio’s daarrond. Het verhaal van Cappon start ruim 75 jaar geleden, kort na de Tweede Wereldoorlog in 1946. Pieter Cappon verdiept zich in de autotechniek en start zijn eigen garage in het West-Vlaamse Eernegem.

In 1948 officiële Citroën-dealer

Slechts twee jaar later mag hij zich reeds officieel dealer noemen van het Franse automerk Citroën. Pieter koppelt een uitstekende en diepgaande vakkennis aan een stevige portie West-Vlaamse ondernemingszin, waardoor hij op korte tijd heel wat naamsbekendheid verwerft. Niet enkel in Eernegem gaat de naam van de garage over de tongen. Ook in naburige steden en gemeenten zoals Gistel, Torhout en Jabbeke kennen ze al snel stielman Pieter Cappon.

Cappon breidt uit

De passie voor het vak blijkt een eigenschap die vlot wordt doorgegeven binnen de familie Cappon, en zoon Willy groeit op in en rond de garage.  Het was dan ook niet te verwonderen dat hij in 1953, op 14-jarige leeftijd, aan de slag ging bij zijn vader en ook uitgroeide tot een bekwame vakman.

Na vele jaren van hard werk geeft Pieter in 1972 de fakkel officieel door aan Willy. Zijn vrouw Jeanine verzorgt de boekhouding van het familiebedrijf. De naam wordt resoluut een gevestigde waarde in en rond Eernegem. In 1984 is het tijd om de volgende stap te zetten in de uitbouw van Garage Cappon: er komt een uitbreiding van de showroom en er wordt een afzonderlijke carrosserieruimte gebouwd.

Garage Cappon verwerft al snel heel wat naamsbekendheid en wordt een gevestigde waarde in de regio.

In de voetsporen van vader en grootvader

Een vijftal jaar later, in 1989, vervoegt ook de derde generatie de autotechniekers van Cappon. Pieter, vernoemd naar zijn grootvader, voelt zich het meest comfortabel in de werkplaats. Kort na zijn intrede in de garage ontving hij een officieel brevet als technisch expert van Citroën, en trad zo in de voetsporen van zijn vader en grootvader.

Drie jaar later volgt broer Paul hetzelfde voorbeeld en wordt hij ook deel van het team. Hij startte zijn Cappon-carrière in de werkplaats, verhuisde later naar de carrosserie-afdeling om ten slotte als fulltime verkoper actief te worden.

Van dorpsgarage tot modern autobedrijf

Cappon groeit uit tot meer dan een lokale dorpsgarage en zoekt naar een gepaste locatie om uit te breiden tot een modern autobedrijf. Die vinden ze aan de Fabriekweg in het bedrijvenpark van Eernegem. De gloednieuwe garage opent officieel zijn deuren in juni 2005 met een team dat volledig klaar is voor de toekomst. Het charmant familiebedrijf ontwikkelde zich doorheen de jaren tot een hoogwaardige onderneming die een kwalitatieve, persoonlijke service blijft vooropstellen.

De verhuis was overigens het ideale moment voor Willy om de leiding door te geven aan zijn twee zonen, die met minstens evenveel toewijding en motivatie garage Cappon vertegenwoordigen. 

Marjan, de echtgenote van Pieter, neemt de boekhouding en het klantencontact vandaag voor zich.

Naast Citroënwagens kreeg Garage Cappon in 2019 ook officiële erkenning als Peugeot-dealer.

De broers blijven het perfecte bindmiddel in een hecht en professioneel team, terwijl Cappon gestaag blijft groeien. Het bewijs daarvan is een formele uitbreiding in oktober 2019. De garage vergroot hun aanbod en wordt ook een erkende dealer van het automerk Peugeot. Op die manier kan de garage stelselmatig verder evolueren.

Van technisch en financieel verkoopadvies tot bandenservice, reparaties en onderhoud: bij Garage Cappon word je steeds enthousiast onthaald, vandaag en morgen.