Naar overzicht

Is het onderhoud van een elektrische wagen goedkoper?

Steeds vaker kiezen mensen voor een elektrische wagen. Over enkele jaren wil onze overheid zelfs dat iedereen overschakelt op elektrisch rijden. Om samen die weg naar morgen af te leggen, informeert Garage Cappon je graag over de voordelen van een EV, of elektrisch voertuig.

Onderhoud EV tot 40% goedkoper

Wanneer alles in rekening wordt gebracht, zou het onderhoud van je e-wagen tot 40% minder kosten. Dat komt door het feit dat er minder onderdelen van de EV slijtagegevoelig zijn en daarom minder onderhoud vergen. Er is geen nood aan een oliecheck of het aanvullen van heel wat verschillende vloeistoffen, vervangen van filters of de koppeling, of controle van de uitlaat. 

Regeneratief remmen

Door het regeneratief karakter van de remmen in elektrische wagens worden deze minder belast en hebben ze dus ook minder onderhoud nodig. Er wordt tijdens het regeneratief remmen energie bespaard, die opgeslagen wordt in de batterij. Naast de EV die energie bespaart, bespaar jij dus geld.

Belang van periodiek onderhoud

Natuurlijk blijft het belangrijk om periodiek een onderhoud te laten uitvoeren. Zo is een goed onderhouden accu cruciaal om een lange levensduur van de wagen te garanderen. Bij een vervanging van de batterij van een elektrische wagen zullen de kosten dus wel snel oplopen. Daarnaast hebben de banden het ook harder te verduren in een e-variant door het zwaarder gewicht van het elektrisch materiaal.

Je kan bij Garage Cappon alvast rekenen op de juiste vaardige knowhow om zo’n onderhoud correct uit te voeren. Onze technici scholen zich stelselmatig bij in technieken van elektrische voertuigen zodat ze over de nodige expertise beschikken. 

We nemen telkens de vereiste maatregelen om het onderhoud van een elektrische Peugeot of Citroën op een foutloze manier in orde te brengen.