Citroën Cappon

Menu

HISTORIEK

Wij zijn reeds Citroën verdeler sinds 1948.

Pieter Cappon begon de garage in Eernegem in 1946. Na twee jaar verkreeg hij het dealership van Citroën. Door zijn goede vakkennis en inzet verwierf Pieter Cappon al snel een grote naambekendheid in de streek. Het begrip Citroën Cappon was een feit.

In 1953 kwam zoon Willy als 14-jarige in het bedrijf werken om de nodige kennis en ervaring op te doen. De liefde voor de stiel werd met de paplepel meegegeven.
Na jaren keihard gewerkt te hebben gaf Pieter in 1972 de fakkel door aan zoon Willy en diens vrouw Jeanine, die instond voor de boekhouding.

In 1984 gebeurden er ingrijpende werken aan de gebouwen, zijnde de uitbreiding van de showroom en de burelen en de bouw van een afzonderlijke carrosserie.

In 1989 kwam de oudste zoon van Willy, Pieter in het bedrijf werken. Net zoals zijn grootvader en vader is hij in de werkplaats op zijn best. Hij is dan ook gebrevetteerd Citroën technicien expert.
Drie jaar later heeft de jongste zoon van Willy, Paul ook de eenheid vervoegd, eerst in de werkplaats, daarna in de carrosserie. Momenteel is hij full time verkoper.Al snel werd duidelijk dat de toenmalige garage te klein werd om professioneel te werken en te voldoen aan de noden van de klant. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden op het nieuwe bedrijvenpark van Eernegem.

In juni 2005 werd de intrek genomen in het volledig nieuwe pand in de Fabriekweg 54.
Ter gelegenheid van de verhuis gaf Willy de fakkel door aan zijn 2 zonen, die het bedrijf verder zetten met dezelfde toewijding en motivatie. De echtgenote van Pieter, Marjan doet de boekhouding in het bedrijf. Samen met al de medewerkers vormen wij een mooi groeiend familiebedrijf.

Met deze korte beschrijving belichten wij het verloop en de groei van een dorpsgarage naar een modern automobielbedrijf.